2. DNEVI KOČEVARSKE KULTURE

KOČEVARŠČINA NA ŠOLI

Zveza kočevarskih organizacij je v šolskem letu 2015/16 organizirala pouk kočevarščine skozi  igro na OŠ Belokranjeskega odreda Semič v obliki krožka. Projekt je podprlo Nemško veleposlaništvo v Ljubljani.


Učenci OŠ Semič so v kočevarščini nastopili na prireditvi ob 25- letnici državnosti  v Kulturnem centru Semič.  Na sliki vidimo: Ringlain aüstoiln

LITERARNI VEČER

Zveza kočevarskih organizacij, Zavod Mošnice in Pokrajinski muzej Kočevje sta v torek, 3.11.2015 ob 17.30 pripravila literarni večer z Ludwigom Krenom, avtorjem ki je bil 27 let urednik osrednjega časopisa Kočevarjev po svetu,  Gottscheer  Zeitung in še vedno piše v kočevarščini. Rojen je bil l. 1920 v Stari Cerkvi pri Kočevju. Danes živi v Žihpolju- Maria Rain na KOroškem.

Literarni večer njegove proze in poezije so pripravili negovo učenci, slušatelji kočevarščine, otroška skupina in zbor Zavoda Mošnice- Moschnitze.

VABILO


kontakt

  • Mail
  • Zveza kočevarskih organizacij
  • Bistrica 1, 8340 Črnomelj  

ZVEZA KOČEVARSKIH ORGANIZACIJ

Zveza  kočevarskih organizacij zastopa interese Kočevskih Nemcev v Sloveniji in jih predstavlja  javnosti. Glavna skrb zveze je ohranitev kočevarskega jezika, specifične kulture tega nekdanjega jezikovnega otoka, njegove bogate tradicije in običajev. Eno od pomembnih težišč delovanja  zveze je vzdrževanje stika z društvi izseljenih Kočevarjev, z drugimi manjšinskimi organizacijami kot tudi z državnimi institucijami v Sloveniji in tujini. m. Več